1-Tam Tasdik Hizmeti nedir?

Gerçek veya tüzel kişilerin veya bunların işletmelerinin mali tablolarının ve beyannamelerinin muhasebe ilke ve standartlarına uygunluğu ve denetim standartlarına göre incelendiğinin tasdiki hizmetidir.

2-Tam Tasdik Hizmet Sözleşmesi ne zaman yapılır?

Tam Tasdik Sözleşmesi yıl içinde her zaman yapılabilir. Hangi tarihte yapılırsa yapılsın 1 Ocaktan itibaren hüküm ifade eder. Ancak, ŞUBAT ayı sonuna kadar yapılmadığı durumda Şirketler için bazı kayıplar sözkonusudur. Bunlar;

  • Aylık Belli tutarı geçen KDV İadelerinde ve İndirimli Oran KDV İadelerinde ( Bu tutar her yıl yeniden belirlenir) YMM tasdik sözleşmesi olması zorunludur.
  • Alt firmalarla ilgili karşıt incelemelere Yeminli Mali Müşavirler cevap veremez
  • Yıllara Yaygın İnşaat Ve Onarım İşlerinden doğan Tevkifat İadesini Yeminli Mali Müşavir Raporu ile alamazlar

3) Tam Tasdik Hizmeti alınmasının faydaları

– Tam Tasdik Hizmeti alınması , ihbar veya özel bir sebep olmadıkça şirketleri Vergi İnceleme riskinden korur. Çünkü Yeminli Mali Müşavirlerce tasdik edilmiş Mali Tablo ve Beyannameler Vergi İnceleme Elemanlarınca İNCELENMİŞ kabul edilir.

-Tam Tasdik yaptıran şirketlerin  Kurumlar Vergisi İstisnaları gibi sair istisnalar için ayrıca Rapor düzenlettirmelerine gerek bulunmamaktadır.

-Tam Tasdik hizmeti alan şirketler herhangi bir sınır olmaksızın YMM Tasdik Raporu ile KDV iadesi alabilirler.

-Gelir veya Kurumlar Vergisi beyannamelerini Yeminli Mali Müşavirlere tasdik ettiren Mükelleflerin beyannamalerini ayrıca Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere imzalatma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz: tamtasdik@avddenetim.com.tr